Planespotting

Efter lång dvala under hösten och vinter testade jag planespotting för första gången idag. Det var roligt att komma ut trots att väder var inte perfekt för planespotting.

Planespotting (flightspotting, aircraft spotting) är hobby som går ut på att man tittar på flygplan när dem lyfter och landar. Vissa bara tittar, vissa antecknar planets registreringsnummer och många fotograferar. Man försöker ”samla” så många flygplan som möjligt.

Det är ganska svårt att hitta bra ställe för planespotting. På Arlanda finns det en utsiktsplats från vilken man ser bana 3 och en taxi bana. Vi stod där ett tag men inga plan landade eller lyfte från banan. Så vi åkte till bana 2 och det lyfte några plan där, och efter det åkte vi till bana 1 där vi såg flera kärror landa.

Som sagt det var ganska tät dimma och dålig sikt så bilderna blev lite mjuka. Nu väntar jag på en helg med bättre väder för att åka dit igen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.