Digitalram Kodak Pulse

Jag fick låna och testa Pulse 10,4, en fotoram från Kodak. Ramen är stilrent, svart med en tunn silverlist på yttre kanten och smälter fint in i mitt vardagsrum.

Den digitala ramen är väldigt lätt att installera tack vare pekskärmen och de logiska menyerna. När man slår på skärmen för första gången startar en guide som leder en genom installationen.

Ramen är utrustad med WiFi och laddar ner bilder från Internet. Man kan koppla ramen till sitt bildgalleri på Kodaks server eller till sociala nätverk som tex Facebook och se egna och vännernas foton direkt i ramen. Det finns även kortläsare för de vanligaste minneskorten samt anslutning till USB minne.

När jag läste specifikationen var jag tveksamt till den låga upplösningen på bara 800 X 600 pixlar, men blev förvånad med bildkvalité när ja såg bilderna på ramen för första gången. Det beror förstås på skärmstorleken som är 10,4” och betraktnings avstånd. Om man inte sitter alldeles för nära visas bilderna i samma kvalité som på en normal dataskärm, kommer man för nära då blir bilderna lite grumliga. Ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning är helt OK.

Det som jag saknar är en fjärkontroll till ramen. Utvecklarna på Kodak har kanske tänkt få ner kostnaden, samt att pekskärmen på ramen och att man kan ändra alla inställningar via dator räcker.

Första person jag tänkte på när jag insåg ramens möjligheter var min mamma. Hon är 68 år och bor i Serbien. Om hon hade haft en sådan så skulle jag kunna via nätet uppdatera ramen med nya bilder på barnbarnen lite då och då. Kul för en äldre dam som inte kan hantera en dator men kan med en enkel knapptryckning slå på ramen och titta på bilder på nära och kära som bor långt bort.

Slutsatsen är att om man vill lägga 1700 kr på en lyxig fullutrustad digital fotoram kan jag varmt rekommendera Pulse 10,4 ”. För min del är det lite för mycket för min plånbok.

Det här inlägget postades i Recensioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Digitalram Kodak Pulse

  1. Matts skriver:

    Digitalramar är faktiskt ett trevlig sätt av visa bilder på. Vann en fotoram en gång i Pc för allas fototävling….en AGFA 14 tum. Har nyligen laddat in bilder från det gångna året som nu bläddras fram i ramen och man kan sitta där och minnas.

  2. Tommy skriver:

    Hehe roligt att du har fått lånat en fotorom som jag har rekommenderat på min sida 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *