Sportbilder med Canon G12

Medan min yngre son tränade fotboll, äldre sonen och jag tog några action bilder. Han hoppade på sin sparkcykel och jag tog bilder. Att ta sådana bilder med system kamera är ganska enkelt men vi hade bara kompaktkameran med oss.

Först tog vi några bilder i Auto läge och  Scen läge Sport men det gick inte så bra, bilderna var oskarpa. Dessutom var de fel komponerade eftersom grabben var nästan borta från bild på grund av att kameran är seg.

Som tur på Canon G12 finns även manuella inställningar, så jag ställde kameran i tidsautomatik (Tv) och valde slutartid på 1/640. Sedan ställde jag fokus på en liten sten som han skulle hoppa över och tog flera bilder. Förvånansvärt var de flesta bilder helt OK, här är några av dem.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *