Har våren kommit till Uppsala?

Enligt SMHI är det vår när är dygnsmedeltemperaturen över noll under en vecka. Nackdelen med det här definitionen är att man få reda på att det är vår en vecka för sent. Grabbarna och jag kollade vad vårblommor tycker.

Vi tog våra kameror och gick ut. Solen var framme och det var långa skuggor, med andra ord mycket fint ljus att fota i. Och visst hittade vi många blommor. Vinden gjorde att det blev många oskarpa bilder men dem tog vi bort i efterhand.

Grabbarna lärde sig att man inte fotar blommor uppifrån och att man bör ha solen över axel eller framför sig. Store bror tog några bilder, men snabbt upptäckte att vaktmästarna hade tagit upp gruset och tyckte att det var dags att prova skateboard för första gången i år. Han drog och lille bror och jag fortsatte att fota. Vi tog massor med fina bilder på vårblommor och konstaterade att våren är här. Vi kanske ringer till SMHI imorgon och avslöjar hemligheten.

7 comments to Har våren kommit till Uppsala?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.