Har våren kommit till Uppsala?

Enligt SMHI är det vår när är dygnsmedeltemperaturen över noll under en vecka. Nackdelen med det här definitionen är att man få reda på att det är vår en vecka för sent. Grabbarna och jag kollade vad vårblommor tycker.

Vi tog våra kameror och gick ut. Solen var framme och det var långa skuggor, med andra ord mycket fint ljus att fota i. Och visst hittade vi många blommor. Vinden gjorde att det blev många oskarpa bilder men dem tog vi bort i efterhand.

Grabbarna lärde sig att man inte fotar blommor uppifrån och att man bör ha solen över axel eller framför sig. Store bror tog några bilder, men snabbt upptäckte att vaktmästarna hade tagit upp gruset och tyckte att det var dags att prova skateboard för första gången i år. Han drog och lille bror och jag fortsatte att fota. Vi tog massor med fina bilder på vårblommor och konstaterade att våren är här. Vi kanske ringer till SMHI imorgon och avslöjar hemligheten.

Det här inlägget postades i Makro, Naturbilder. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Har våren kommit till Uppsala?

 1. Fredrik skriver:

  Det var så dags för våren – häftiga bilder med macro utomhus. Brukar vara knivigt vid minsta vindpust att få det skarpt!

 2. gmlynek skriver:

  Fina bilder. Våren har kommit men jag har bara snödroppar.

 3. Anna skriver:

  Hej! Vad med och tävla på min blogg, du har chans att vinna 500kr prensentkort på nelly.com! 😀 http://wallinphoto.blogg.se/2011/april/tavling-for-fotobloggare.html#comment

 4. J skriver:

  Heeej 😀

  Denna veckan pågår en grym tävling för fotobloggare på min blogg med ett fantastiskt pris på Nelly.com 🙂

  http://jensikan.se/2011/april/tavling-for-fotobloggare.html

  Lycka till 🙂

 5. Rolf skriver:

  Det var en hel del fina och lyckade vårbilder som ni fotograferat. Jag håller med dig ljuset är viktigt och på dina bilder är ljuset riktigt bra.

  Ha en bra dag

 6. Skönt nu när sommaren är här ! 🙂

 7. Missy skriver:

  Vilka härliga bilder du tar! 😀
  Tyckte verkligen om naturbilderna, håller själv på att fota massa djur & natur dagligen så 🙂

  Mvh Melissa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *