GDS Blixtreflektor

Jag hittade gratis PDF-mallar som man använder att skriva ut egna blixt reflektorer. Man skriver ut på styvt papper, klipper ut och viker reflektor efter markeringarna på pappret. Sen är det bara att sätta den på blixten med ett eller två gummiband.

Bilderna blir mycket bättre med reflektor än utan, men problemet är att reflektor är ömtålig och blir skrynklig och skadad väldigt lätt. Visst kan man printa ut nya men jag kom på idé att använda plast istället för papper.

Det som behövs är lämplig mall från Pieroway och en 5 liters plastdunk. Jag använde en tom spolarvätska dunk. Proceduren är väldigt enkelt.

Skriv ut mallen och kontrollera att den passar till din blixt, om inte justera. Om du vill spara bläck, kan du skriva ut bara den andra sidan med de streckade linjerna.

Sen tejpar man mallen på dunken och med kniven grovt skär ut plasten runt den. Nästa steg är att finklippa med saxen och rita av linjerna som man viker efter.

Det går inte att vika plasten lika lätt som papper och jag ritsade med kniven på vikkanten. Kruxet är att man ritsar in på plasten på den sidan som kommer att bli utvändigt kant på reflektorn. Ritsa inte för djupt!

Man kan fästa även den här reflektorn med gummiband men jag tillverkade ett plastband som håller reflektorn på plats.

Jag klippte ut en 1,5 – 2 cm bred plastband och satte tillfälligt reflektorn på blixten med hjälp av ett gummiband. Sen vikte jag plastbandet runt både reflektor och blixt, justerade längden på bandet och tejpade några varv med genomskinligt tejp.

Reflektorn tar väldigt lite plats när den inte sitter på blixten och är enkelt att ha med sig.

Det här inlägget postades i GDS och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till GDS Blixtreflektor

 1. Mats skriver:

  Tack för bra tips! Behöver inte vara så svårt att få till bra saker… 🙂

 2. Wow, tack för tipset!

  Trevlig helg och första april…
  Kramar från Camilla, Kungsbacka

 3. Stig Helgesen skriver:

  Surfar lite runt på nätet efter lite inspiration, har hamnat i en idé svacka när det kommer till foto. Snygga bilder du har i bloggen 🙂 … fina bilder och fin blogg

 4. Inger skriver:

  Thanks , I’ve just been looking for information about this subject for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *