Drvengrad /Trästad/

Den kända filmregissören Emir Kusturica har byggt sin egen stad på berget Mecavnik och döpt den som Drvengrad vilket betyder trästad.

Han fick idé under inspelningen av filmen ”Zivot je cudo” (Livet är under). Under långa timmar de väntade på bättre inspelningsväder på berget på andra sidan, såg han att det var nästan alltid soligt på berget Mecavnik. Emir bestämde att bygga en egen by på berget och det gjorde han.

Byn består av hotellet, kyrkan, biografen, biblioteket, bageriet, restaurangen, flera gallerior och huset där han bor själv. Han anordnar olika filmfestival och workshops och bjuder in världskända regissörer, skådespelare och andra i filmindustrin som föreläsare.

Hela staden inklusive gator är byggt i trämaterial. Gatorna har fått namn efter kändisar från filmvärlden, som Federico Fellini, Bruce Lee mm.

Staden heter Küstendorf på ”utländska”. I staden finns det stadsfängelse som heter ”Humanism och renässans ”. Titta på bilderna som jag tog när jag besökte Drvengrad och se vilka är som skakar galler.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *