Återvinning – den hårda vägen!

När jag var på semester över jul och nytt år, borta i min hemmastad Sjenica i Serbien, såg jag två romska pojkar kämpa med två bilbatterier.

De hade skaffat två större bilbatterier och var på väg till skroten för att sälja dem. Pojkarna skulle gena och tog den kortaste vägen, men då kom det bekymmer. Deras kärra var inte byggd för att klara utmaningen.

Pojkarna har använt hjul från gamla barnvagnar och en planka för att bygga en vagn. De fastnade först i leran bredvid trappor men sen fick de fart på kärran i den branta backen och hjulen började ramla av, en efter en.

Kärran blev repparerad, bilbatterierna blev sålda och pojkarna var nöjda. De är händiga och vet hur man kan lösa problemen. Det de inte vet är att deras jämnåringar här i Sverige behöver bara lösa uppgifter i skolan och göra hemläxor, några existentiella problem att lösa har de inte.

Livet suger!

Det här inlägget postades i Sjenica, Stadsbilder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *