Ölkväll vid Slottskällans bryggeri

Igår kväll var jag tillsammans med ett gäng kompisar från jobbet på en ölprovning vid Slottkällans bryggeri i Uppsala. Vi fick höra mycket information om öl och fick smaka Slottkällans 2010 line-up.

Det var många olika sorter öl, mina favoriter var Red Ale och Pale Ale. Imperial Stout som har många gånger koras till sveriges bästa öl i klassen var lite för mycket för min smak. Kloster var gränsfall och ljusa lager öl var helt OK.

Bland ljusa lager Roslager kändes bäst för min smak. Det fanns två sorter julöl, Nisse och Tomte. Nisse smakar lite mindre, Tomte lite mera men båda smakar fint.

Vi hade även en blindprovning av öl från andra brygger och hade 1 rätt av 4 möjliga när vi gissade.

Bilderna är tagna med min kompaktkamera Canonr Ixus 850 IS.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ölkväll vid Slottskällans bryggeri

  1. emelie & moa skriver:

    nu har vi en stor fototävling på våran blogg, du kan vinna massa fina priser som en fotokurs, en hel veckas länkning i varje inlägg, din bild publicerad på våran blogg och ett stort hemligt pris!

    hoppas att du vill vara med 🙂 ♥

  2. BLOGGTIPSARNA skriver:

    Hej på dig! Vill du ha fler besökare eller nya bloggar att läsa? Då ska du kolla in vår blogg! Vi tipsar om alla sorters bloggar. Om du själv vill bli tipsad så skriver du en kommentar till oss med fakta om dig och din blogg så tipsar vi om din blogg i ett inlägg!
    / Zelda och Alexandra – bloggarnas bloggtipsare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *