Kulturnatten i Uppsala

Kulturnatten i Uppsala

Igår var det kulturnatten i Uppsala. Jag var ute i två svängar, en gång på förmiddag och en gång på eftermiddag.

Det blev cirka 200 bilder. Det är ganska lätt att ta så många bilder med dagens digitala kameror och stor lagringskapacitet på minneskort. När grabben spelade sist i knattenliga i fotboll blev det nästan 1000 bilder, då man kör med seriebildtagning.

Frågan är vad man gör med så många bilder? Under mindre än ett år har jag tagit 10 000 bilder med en total storlek på 100 GB. Hårddisken på datorn är nästan full och jag har köpt en extern hårddisk för back up av bilder. Man vill ju inte att alla bilder går upp i rök om datorn kraschar.

Jag brukar beställa papperskopior och sätta de i ett album men man kan göra annat kul med sina bilder. Just nu väljer jag ut bilder och tänker beställa en fotobok från Postfoto.

Nästa projekt blir det att välja ut några bilder och hänga dem på väggen i vardagsrummet, ramarna är redan inköpta på IKEA.

Det var en avvikning från kulturnatten men det säkert var en fråga som många fotointresserade grubblar på. På själva kulturnatten var det mycket folk. Det fanns många stånd med böcker, godis, mat, bär och frukt med mera.

Dansuppvisningar var mycket populära, mer om dem i nästa inlägg.

Det här inlägget postades i Evenemang, Stadsbilder, Uppsala. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *