Formula Offroad NEZ Cup 2010

Offroad

Formula Offroad är bilsport som började köras i Island. Man kör specialbyggda bilar i en grusgrop i kraftig lutning i banor markerade med bildäck. Igår var vi ute i Dalboda grustäkt och tittade på tävlingen.

Det är första gången jag var på en offroad tävling och jag trodde att det inte går att köra bilar i så kraftig lutning med sand som underlag.

Under lunchpausen fick vi komma in i depå och titta på bilarna från nära håll. Dem flesta bilar hade V8 motorer på dryga 800 HK.

Vi fick signerade affischer och grabbarna fick provsitta i en bil. Det hade varit en riktigt bra dag om tre tonåriga publikvärdar som ville visa vem som bestämmer, inte varit dumma mot oss.

Vi var på bänken som var själva gränsen till en ganska stor handikappruta och vi fick inte vara där enligt vakterna. Vi flyttade på oss efter diskussionen med deras chef, medan de andra bredvid oss satt kvar. Några sekunder efteråt kom andra och tog platser vi just lämnade.

Det var mycket folk på plats, längst fram var det massor med vuxna och barnen kunde inte se någonting så vi åkte hem innan tävlingen var slut. Tråkigt tyckte vi.

På vägen hem frågade barnen varför vi fick inte vara där medan andra satt kvar och jag hade inte bra svar.

5 comments to Formula Offroad NEZ Cup 2010

 • CURT ERLING

  Tråkit det som hände Tyvärr finns det idioter överallt i vårt samhälle.

 • Mia

  Stod snett framför dig till höger med mina söner och den enes flickvän. Vi vart också tillsagda för att vi stod med en fot på ”fel” sida av plastbandet.
  Jag kan förstå att dom säger till i början av en tävling men inte när halva tävlingen gått som det var i ditt fall.

  Men…det var en härlig lördag i grusgropen. Jag var där förra året också och hade lika fint väder då. Kommer absolut att återkomma nästa år igen.

  Nu min fråga. Jag har vänner i USA som jättegärna vill ha bilder från tävlingen eftersom dom inte vet vad detta är. Och jag tänkte fråga dig om det är ok att jag kopierar dina bilder och skickar dom?
  Du kan väl ge mig ett svar via mailen…

  Vänligen Maria

 • Anders Olofzon

  Vilket j-a gnäll! Varför kan inte ni följa markeringar, instruktioner och anvisningar som alla andra?! Jag antar att dom finns där av ett skäl som arrangören har planerat och övervägt. Jag kan tänka mig att det t ex kan vara av säkerhetsskäl eller tillgång för handikappade osv.
  Det mest beklämmande är att ni som jag antar är vuxna (eftersom ni har barn) använder argument som barn i trottsåldern och tonåringar brukar använda:
  ”Några sekunder efteråt kom andra och tog platser vi just lämnade.” buhhhh, snyft…
  Det fanns mycket bra platser på små gruskullar ca 20-30 m bakom avspärrningarna, där satt vi och såg allt utan att någon eller något var ivägen. Gissar att ytterligare 300 personer hade fått plats på just den lilla kullen vi satt på. Vi var där både lördag och söndag och barnen mellan 7-14 njöt, precis som vi.
  Hoppas vi inte ses där nästa år eftersom vi inte vill träffapå några gnällspikar som kan riskera förstöra vår dag!
  /Anders Olofzon, Stockholm

 • Motorklubbens styrelseordförande är inte trångsynt vilkegt du är Anders Olofzon. Klubben är väl medveten om problemet med sikten på tävlingsplatsen. SMK kommer att skapa tydligare riktlinjer vad det gäller handikapplatser och göra ett inhängnat område så det inte behöver uppstå diskussioner vad som är rätt eller fel.
  Till skillnad från dig Anders, beklagar han det som har hänt och välkomnar oss nästa år. Så vi kommer att vara där igen och vi bryr oss inte vad du tycker. Du kan hålla dig till din kulle om du kommer nästa år, eftersom det är lätt att vanliga dödliga människor förstör dag på några trångsynta människor som tror att de är allvetande, överlägsna och bästa på allt.

 • Karin

  Vilken kulle satt du på Anders??????? Jag stod på tån hela tiden och såg inte vad som hände längst ner. Tur att mina ungar är längre än mig :).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.