Photoshopping

När frugan är ute på stan och shoppar då passar jag på och photoshoppar hemma vid datorn. Oftast tittar jag på bilderna i Adobe Bridge och gör enkla kontrast och färg justeringar i Adobe Camera Raw. Men ibland går jag i djupare vatten …

I våras köpte jag en trådlös fjärrutlösare till min Canon 400D och tänkte testa den. När jag satt på soffan och tog självporträtt bilder på mig kom jag på en idé.

Jag flyttade mig längst till höger på soffan och tog flera bilder. Sen bytte jag om och satte mig längst till vänster på soffan och tog några bilder till.

Bilderna med mig till höger på soffan beskar jag lite till vänster om mitten och bilderna med mig till vänster beskar jag lite till höger om mitten. Sedan skarvade jag bilderna i Photoshop.

Jag använde Photomerge, en inbyggd funktion i Photoshop. Man bara väljer bilder man vill skarva och Photoshop gör resten.

Resultatet blev otrolig bra och det är bara att lifta hatten för Adobe utvecklarna. Man kan knappast se att bilderna är manipulerade och det tog bara par minuter att göra!

Det man behöver tänka på är att ställa kameran i manuellt läge och ställa in rätt bländare och slutartid. I annars kan kameraautomatik exponera bilder olika och då blir det svårt för Photoshop.

Det här inlägget postades i Fototriss. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Photoshopping

  1. STRANAC skriver:

    Jag ville för länge sen fråga dig hur du gör detta men jag hade glömt….
    Nu vet jag, TACK … 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *