Photoshopping

När frugan är ute på stan och shoppar då passar jag på och photoshoppar hemma vid datorn. Oftast tittar jag på bilderna i Adobe Bridge och gör enkla kontrast och färg justeringar i Adobe Camera Raw. Men ibland går jag i djupare vatten …

I våras köpte jag en trådlös fjärrutlösare till min Canon 400D och tänkte testa den. När jag satt på soffan och tog självporträtt bilder på mig kom jag på en idé.

Jag flyttade mig längst till höger på soffan och tog flera bilder. Sen bytte jag om och satte mig längst till vänster på soffan och tog några bilder till.

Bilderna med mig till höger på soffan beskar jag lite till vänster om mitten och bilderna med mig till vänster beskar jag lite till höger om mitten. Sedan skarvade jag bilderna i Photoshop.

Jag använde Photomerge, en inbyggd funktion i Photoshop. Man bara väljer bilder man vill skarva och Photoshop gör resten.

Resultatet blev otrolig bra och det är bara att lifta hatten för Adobe utvecklarna. Man kan knappast se att bilderna är manipulerade och det tog bara par minuter att göra!

Det man behöver tänka på är att ställa kameran i manuellt läge och ställa in rätt bländare och slutartid. I annars kan kameraautomatik exponera bilder olika och då blir det svårt för Photoshop.

1 comment to Photoshopping

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.