Folkfest i Trijebine

Den 2 augusti är det Alidjun eller Ilindan och då är det stor folkfest i Trijebine en by utanför Sjenica i Serbien. Folk kommer från Sjenica och närliggande byar.

Festen påminner lite om svensk midsommarfirande då man dansar ringdans. Det finns massor med tält och stånd med öl och spritförsäljning och mat.

Här är bilderna från årets fest.

2 comments to Folkfest i Trijebine

  • Curt Erling

    Är det en typ av hemvändarfest för fd invånare från trakten då klädselstilarna är så olika???

  • Nej, det är inte hemvändarfest, Det är många från trakten som har flyttat till Väst Europa på 90 talet, men festen har funnits långt innan. 2 augusti firas på monga andra ställe, också

    Många klädde sig i folkdräkter förut men nu är det bara några enstaka. I år var det bara några stycken i äkta folkdräkter och några i en modernare variant men jag fick ingen av dem på bild.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.